Πρίγκιπας Κάρολος: Οι μεγάλες αποκαλύψεις που φέρνει η νέα του βιογραφία

 

5458544 6322029 image m 22 1540587242562

 

 

Λίγο πριν τον παραμυθένιο -όπως νομίζαμε- γάμο τους, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε αμφιβολίες και δεν ήθελε να παντρευτεί την Diana Spencer όπως αποκαλύπτει μια νέα βιογραφία του πρίγκιπα. Σύμφωνα με αυτήν είχε συνειδητοποιήσει πλέον πως οι δυο τους δεν ταίριαζαν ένιωθε ωστόσο πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει τον επερχόμενο γάμο. Αισθανόταν ότι αν διέλυε τον αρραβώνα τότε, οι συνέπειες θα ήταν κατακλυσμιαίες.
Χρόνια αργότερα και ακόμα προβληματισμένος από την τραγωδία στην οποία κατέληξε ο γάμος τους θα έλεγε κλαίγοντας σε φίλους του: «Ήθελα απεγνωσμένα να μη γίνει ο γάμος το 1981, καθώς κατά τη διάρκεια του αρραβώνα είχα ανακαλύψει ότι η προοπτική της κοινής ζωής μας ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνη»
Η νέα βιογραφία του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με αφορμή την επέτειο των 70 ετών του πρίγκιπα.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο βετεράνος βασιλικός ανταποκριτής Robert Jobson, που έχει συνοδεύσει τον πρίγκιπα επί 18 μήνες σε επίσημα ταξίδια του ανά τον κόσμο.
Ο Jobson, ο οποίος ασχολείται με το βασιλικό ρεπορτάζ για σχεδόν τρεις δεκαετίες, έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες συνεργάτες του πρίγκιπα, πρώην και νυν, από πρόσωπα στο στενό φιλικό του κύκλο αλλά και από τον ίδιο τον Κάρολο για τις ανάγκες της βιογραφίας.
Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο γεμάτο αποκαλύψεις.


Ανάμεσα σε αυτές:

 

 

cq

 

 

Η βασίλισσα θα αποσυρθεί από τα περισσότερα καθήκοντά της και θα χρίσει τον Κάρολο αντιβασιλέα όταν η ίδια γίνει 95 ετών.

 

 

maxresdefaultccwh

 

 

Ο Κάρολος είναι σοκαρισμένος από το πόσο έντονα αντιδρούν οι δύο γιοι του σε διάφορες καταστάσεις. Ο πρίγκιπας απογοητεύτηκε ιδιαίτερα όταν αποκλείστηκε η συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν οι δυο τους το 2017 για την πριγκίπισσα Diana. Σύμφωνα με τη βιογραφία ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε μια σοβαρή ψυχολογική κρίση λίγο πριν από τον γάμο του με την Meghan Markle.

 

who was lord louis mountbatten is prince charles murdered mentor the inspiration behind baby princes name 136426696457602601 180427121209

 


Ο Κάρολος "συνομιλεί με τους νεκρούς", συμπεριλαμβανομένου του θείου και μέντορα του Λόρδου Mountbatten, που δολοφονήθηκε από τον IRA.

 

prince charles

 

 

Η βιογραφία αποκαλύπτει επίσης την περιφρόνησή του για τον Τόνι Μπλερ και την απελπισία του για τον πόλεμο του Ιράκ. Στις σελίδες του βιβλίου αναφέρεται πως ο Κάρολος πιστεύει πως ο Μπλερ είχε συμπεριφερθεί σαν το σκυλάκι του Τζωρτζ Μπους. Επίσης αναφέρεται πως ο πρίγκιπας διαφωνεί με την απαγόρευση της burka που εισήγαγαν η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

nintchdbpict000339197149

 

Το πορτραίτο που ζωγραφίζει η βιογραφία για τον Κάρολο παρουσιάζει έναν ικανοποιημένο από τη ζωή του άνθρωπο, που δεν διακατέχεται από πικρία και έχει σαφείς και ξεκάθαρες απόψεις για μερικά από τα πιο ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, έχοντας υπάρξει ειδικά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.

 

 


Είναι ωστόσο οι αποκαλύψεις για τη σχέση του με την Diana αυτές που βρέθηκαν ήδη στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.  Από την εποχή των εξομολογήσεων της Diana στον βιογράφο της Andrew Morton γνωρίζουμε ότι η πριγκίπισσα είχε δεύτερες σκέψεις και δεν ήταν σίγουρη ότι ήθελε να παντρευτεί τον Κάρολο. Τώρα μαθαίνουμε ότι τις ίδιες σκέψεις έκανε και ο Κάρολος.. Σύμφωνα με τον Jobson ο πρίγκιπας ήξερε έπειτα από λίγες μόνο συναντήσεις ότι οι δυο τους δεν ταίριαζαν.

 

5458536 6322029 Prince Charles and Diana during a photocall before their wedding a 47 1540587841614

 

Όταν προσπαθούσε να διηγηθεί στην Diana το πως είχε περάσει την ημέρα του εκείνη έμοιαζε ανίκανη να κατανοήσει τι της έλεγε. Τον κοιτούσε χωρίς να βγάζει λέξη και μερικές φορές δάκρυζε χωρίς ο Κάρολος να μπορεί να καταλάβει τι είχε κάνει ο ίδιος για να προκαλέσει μια τέτοια αντίδραση.

Ο δεσμός τους είχε γίνει αντιληπτός από τον Τύπο που ακολουθούσε τη νεαρή αριστοκράτισσα παντού δυσκολεύοντας την καθημερινότητα της. Ο Κάρολος έχοντας πλέον πατήσει τα 30 και έπειτα από αρκετούς δεσμούς που δεν είχαν κάποια σοβαρή εξέλιξη, δεχόταν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από την οικογένεια του και τον Τύπο να αποκατασταθεί. Η Diana ήταν η εγγονή της κυρίας των Τιμών της γιαγιάς του, και όλοι γύρω του πίστευαν ότι ήταν η ιδανική για εκείνον.
Την ίδια στιγμή που ο ίδιος συνειδητοποιούσε ότι είχε μάλλον κάνει λάθος επιλογή, η πίεση ολοένα και αυξανόταν. Ο πατέρας του πρίγκιπας Φίλιππος του είχε στείλει επιστολή πως έπρεπε να αποφασίσει ποιες ήταν οι προθέσεις του για την λαίδη Σπένσερ. Έπρεπε είτε να της κάνει πρόταση γάμου, ή να την αποδεσμεύσει. Η δεύτερη επιλογή όμως θα ήταν πλέον καταστροφική τόσο για την νεαρή Σπένσερ, με την οικογένεια της οποίας οι Windsor είχαν στενές σχέσεις, όσο και για την φήμη και τη δημοτικότητα του ίδιου του πρίγκιπα… Έτσι ο Κάρολος επέλεξε να την παντρευτεί..

 

 

5458528 6322029 image m 51 1540588018420

 

 

Στις σελίδες της βιογραφίας ο Κάρολος δεν κατηγορεί κανέναν, κυρίως ούτε τους γονείς του για την δική του ανικανότητα να διαλύσει το δεσμό τους. Αντίθετα θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του που δεν είχε φροντίσει να γνωρίσει καλύτερα την Diana στην αρχή. Η ίδια είχε εξομολογηθεί πως δεν είχαν συναντηθεί περισσότερες από 12 φορές πριν τον αρραβώνα τους τον Φεβρουάριο του 1981.


Σύμφωνα με τον Jobson, ο πρίγκιπας στοιχειώνεται από τη θλίψη του για τον καταδικασμένο αυτό γάμο ακόμη και μέχρι σήμερα. Και φυσικά κατανοεί την ιδιαίτερη αδυναμία που έχουν οι δυο γιοι του στην αδικοχαμένη τους μητέρα.


Ωστόσο η θλίψη του συνδυάζεται με θυμό για τα ψεύδη που ακόμη κυκλοφορούν για εκείνον. Ψέματα τα οποία είχε τροφοδοτήσει στον Τύπο η ίδια η Diana που από ένα σημείο και μετά, μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας της από τον Andrew Morton και καθώς οι Windsor προσπαθούσαν να δρομολογήσουν το διαζύγιο της από τον Κάρολο, έμοιαζε να έχει σαν σκοπό την δημόσια απαξίωση του πρίγκιπα παρουσιάζονταν τον ως ανίκανο να διαδεχθεί τη μητέρα του στο θρόνο.


Ίσως τα πιο αθώα από αυτά τα ψέματα, όπως το ότι είχε φέρει κρυφά την Καμίλα το βράδυ πριν το γάμο του στο παλάτι ή πως είχε περάσει μια νύχτα πάθους με την Diana στην βασιλική αμαξοστοιχία πριν τον αρραβώνα τους είναι αυτά που τον ενοχλούν περισσότερο.
«Δυστυχώς κυκλοφορούν απίστευτα και επιβλαβή ψεύδη που υποβοηθήθηκαν και τροφοδοτήθηκαν από κάποιο πρόσωπο που ήταν τόσο κοντά μου και είχε μια σχέση εξάρτησης με τον Τύπο» είπε ο Κάρολος σε έναν φίλο του…
Τις επόμενες ημέρες καθώς τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποδελτιώνουν το περιεχόμενο της βιογραφίας αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις για τη ζωή του πρίγκιπα Καρόλου.

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος