Oι διεθνείς επαφές και συναντήσεις της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στη Νέα Υόρκη

Σημαντικές διεθνείς επαφές και συναντήσεις με κεντρικό άξονα την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη είχε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η κυρία Βαρδινογιάννη παρέστη στο επίσημο γεύμα που διοργανώθηκε από την Πρώτη Κυρία του Καναδά κυρία Sophie Gregoire Trudeau στην Πρεσβευτική Κατοικία του Καναδά στη Νέα Υόρκη.

 

 

247920

 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Άντρη Αναστασιάδη, Tommy και Dee Hilfiger.

 

Το «παρών» στο γεύμα έδωσαν 30 γυναίκες Πρωθυπουργοί και Πρώτες Κυρίες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους η Πρώτη κυρία της Κύπρου, κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας αλλά και η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, μαζί με το νεογέννητο μωρό της. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με την κυρία Trudeau, παρουσιάζοντάς της αναλυτικά το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ», ενώ παράλληλα της μίλησε για τη συνεργασία που η Ογκολογική Μονάδα έχει αναπτύξει με τo αντίστοιχο Ογκολογικό Νοσοκομείο του Καναδά, το Sick Kids Hospital, μέσα από το «Πρόγραμμα Αδελφοποιήσεων» της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η κυρία Trudeau έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή τη συνεργασία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει ότι τα δύο νοσοκομεία θα συνεργαστούν ακόμα στενότερα για να χαρίσουν ελπίδα στα παιδιά με καρκίνο. Η κυρία Βαρδινογιάννη είχε επίσης μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας με την οποία συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, η κυρία Βαρδινογιάννη παρευρέθηκε επίσης σε μία σπουδαία εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιμετώπιση του αυτισμού με θέμα «Autism and Sustainable Development Goals: A new era of Opportunities».

 

247926

 

Άντρη Αναστασιάδη, Tamara Vucic, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

 

 

247925

 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Margaret Kennyata.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Autism Speaks», η οποία, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προωθεί προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον αυτισμό. Στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση παρέστησαν ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger, με τη σύζυγό του Dee, καθώς το ζευγάρι έχει τρία παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και είναι υποστηρικτές της οργάνωσης «Autism Speaks». Ομιλήτριες ήταν η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η Πρώτη Κυρία της Σερβίας, κυρία Tamara Vucic, καθώς και η Πρώτη Κυρία της Κένυας, κυρία Margaret Kennyata. Η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών με αυτισμό, καθώς και για τις προτάσεις που προωθούνται από τα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

247933

 

Henry Kissinger, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Christine Lagarde.

 

 

H Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρευρέθηκε στη συνάντηση κορυφής της παγκόσμιας ελίτ, στην απονομή των ετήσιων βραβείων του Ιδρύματος «Appeal of Conscience» στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. Στην εκδήλωση που συγκεντρώνει Προέδρους κρατών, Υπουργούς, επικεφαλής διεθνών οργανισμών αλλά και ισχυρούς επιχειρηματίες από ολόκληρο τον κόσμο βραβεύονται κάθε χρόνο σημαντικές προσωπικότητες για την προσφορά τους στην εμπέδωση της ειρήνης και την υπεράσπιση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας. Στη φετινή εκδήλωση βραβεύτηκαν η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυρία Christine Lagarde, με το βραβείο «Appeal of Conscience World Leader Award 2018» για τη συνεισφορά της στην προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς, και o Πρόεδρος της Εταιρείας ειδών πολυτελείας Richemont, κύριος Johann Peter Rupert, στον οποίο απονεμήθηκε με το βραβείο «Appeal of Conscience Award 2018» για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κύριος Steven Mnuchin, ενώ επίτιμος ομιλητής ήταν o πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κύριος Henry Kissinger.

 

247932

 

Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

 

Το «παρών» έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Πρόεδρος της Γεωργίας Giorgi Margvelashvili, o Σεβασμιώτατος Aρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο επιχειρηματίας Maurice Levy, o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Blackstone κύριος Stephen A. Schwarzman, o Διευθύνων Σύμβουλος της Bank of America κύριος Brian Moynihan, ο ομογενής επιχειρηματίας John Katsimatides, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Viktor Yuchenko, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας Petar Stoyanov και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και διπλωματικού χώρου. H κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με την κυρία Lagarde, αλλά και με τον Henry Kissinger, με τον οποίο συνδέεται με μακροχρόνιους οικογενειακούς δεσμούς φιλίας.

 

247930

 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο της Γεωργίας.

 

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τον Πρόεδρο της Γεωργίας, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ενώ συζήτησε και με τους περισσότερους από τους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά τις απονομές, οι δύο βραβευθέντες πραγματοποίησαν σύντομες ομιλίες. «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που έλαβα αυτό το βραβείο. Είναι κοινή πεποίθηση όλων μας ότι η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θεμελιώδεις αξίες που δίνουν στα έθνη την ελπίδα για ειρήνη και ευημερία. Η ειρήνη, η ανοχή και ο σεβασμός πρέπει να γίνουν δεύτερη φύση μας και είναι απόλυτα απαραίτητα τη σημερινή εποχή» σημείωσε η κυρία Lagarde. «Σας ευχαριστώ για αυτή τη μεγάλη τιμή. Ό,τι έχω κάνει, το έχω κάνει γιατί πιστεύω ότι πρέπει να μοιραζόμαστε τις ευλογίες μας. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου θεωρούμε υποχρέωσή μας να μοιραζόμαστε λίγη από την τύχη μας» τόνισε ο κύριος Johann Peter Rupert κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος είναι Trustee του Ιδρύματος «Appeal of Conscience». Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η γνωστή δημοσιογράφος Alina Cho, η οποία υπήρξε επί σειρά ετών παρουσιάστρια πετυχημένων εκπομπών στους τηλεοπτικούς σταθμούς CNN, ABC και CNBC. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα «Appeal of Conscience» ιδρύθηκε το 1965 από τον ραββίνο Arthur Schneier, που ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς, o οποίος, έχοντας βασανιστεί από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έβαλε σκοπό της ζωής του την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας. Μέσα από τη συνεργασία της θρησκευτικής ηγεσίας με την πολιτική και οικονομική ηγεσία το «Appeal of Conscience» Foundation προωθεί τη δημοκρατία, το διάλογο ανάμεσα στους λαούς και την ανεκτικότητα.

 

Photo: STUDIO PANOULIS