Γιατί ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου θα υποβληθεί σε τεστ DNA;

 

al 520x291 520x291

 

 

Το εφετείο του Βελγίου έδωσε εντολή στον πρώην βασιλιά του Βελγίου να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας με DNA στο πλαίσιο αγωγής που έχει υποβάλει η 50χρονη εικαστικός Ντελφίν Μποέλ.

Η Μποέλ υποστηρίζει πως είναι καρπός της εξωσυζυγικής σχέσης που είχε ο Αλβέρτος Β' με τη μητέρα της βαρόνη Sybille de Selys Longchamps τη δεκαετία του 60. Τεστ DNA που έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής πάντως, απέδειξε πως δεν είναι η κόρη του Ζακ Μποέλ, γόνου μιας από τις πλουσιότερες βιομηχανικές δυναστείες του Βελγίου και συζύγου της μητέρας της.

Το σύνταγμα του Βελγίου θέτει τον βασιλιά υπεράνω του Νόμου. Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε πως αυτό ισχύει μόνο όσο είναι εν ενεργεία. Ο 84χρονος πρώην μονάρχης, που έγινε βασιλιάς μετά τον ξαφνικό θάνατο του άκληρου αδελφού του βασιλιά Μποντουέν το 1993, παραιτήθηκε από το θρόνο το 2013 υπέρ του γιου του, σημερινού βασιλιά Φιλίππου.

 

 boel

 

H Nτελφίν Μποέλ.

 

Βάσει της νέας απόφασης, η οποία ανακοινώθηκε από τους δικηγόρους της Μποέλ, ο Αλβέρτος πρέπει να κάνει το τεστ πατρότητας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ή θα κινδυνεύσει, αν αρνηθεί, να θεωρηθεί πως είναι ο πατέρας της Μποέλ --αν και οι δικηγόροι του θα επιδιώξουν να αμφισβητήσουν το νομικό επιχείρημα του δικαστηρίου.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον βασιλικό οίκο. Οι δικηγόροι της Μποέλ ανέφεραν σε δήλωσή τους πως είναι ευχαριστημένοι που υποστηρίζεται «η αρχή της δράσης υπέρ των συμφερόντων του παιδιού», καθώς η ενάγουσα ζητεί τη νομική επιβεβαίωση της αληθινής ταυτότητάς της.

Οι φήμες για την ύπαρξη ενός παιδιού εκτός γάμου κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια ειδικά μετά την έκδοση μιας βιογραφίας της Βασίλισσας Πάολα, της Ιταλίδας συζύγου του Αλβέρτου, στην οποία αναφέρετο πως ο βασιλιάς είχε μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση από την οποία γεννήθηκε μια κόρη τη δεκαετία του 1960.

 

delphine boel king albert

 

Την απάντηση θα δώσει το DNA...

 

Ο Αλβέρτος έχει παραδεχθεί δημόσια πως ο γάμος του με την Πάολα δεν ήταν ανέφελος και ουδέποτε έχει αρνηθεί επισήμως την ύπαρξη της κόρης εκτός γάμου....