Σπάνιες φωτογραφίες των Ρομανόφ για πρώτη φορά στο φως

 

5 tsarskoe selo in the snow st petersburg 1915 c science museum group collection 2 1537976276

 

 

 

Έναν αιώνα μετά τις βάναυσες δολοφονίες του τσάρου Νικολάου Β' της Ρωσίας, της συζύγου του, τσαρίνας Αλεξάνδρας και των πέντε παιδιών τους (Όλγα, Τατιάνα, Μαρία, Αναστασία και Αλεξέι), η ιστορία της ρωσικής αυτοκρατορικής οικογένειας εξακολουθεί να συναρπάζει και να γοητεύει.

Πρόσφατα, το Μουσείο Επιστημών στο Λονδίνο παρουσίασε μια έκθεση για τους Ρομανόφ, που ονομάζεται "Ο τελευταίος τσάρος: Αίμα και Επανάσταση". Η έκθεση επικεντρώνεται στο ρόλο της επιστήμης και της ιατρικής στη ζωή και τους θανάτους της οικογένειας και παρουσιάζει σπάνια αντικείμενα, καθώς και άγνωστες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν μεταξύ των ετών 1908 και 1918.

 

 

 

 

 

 

2 tsarskoe selo in the snow st petersburg 1915 c science museum group collection 2 1537980979

 

Ο τσάρος Νικόλαος, ο τσάρεβιτς Αλεξέι και η μεγάλη δούκισσα Τατιάνα και ο πρίγκιπας Νικήτα Αλεξάντροβιτς στο Tsarskoe Selo, την αυτοκρατορική κατοικία, στην Αγία Πετρούπολη το χειμώνα του 1915.

 

 

Οι φωτογραφίες βρέθηκαν στα άλμπουμ που είχε φτιάξει ο Herbert Galloway Stewart, ένας άγγλος δάσκαλος των ανιψιών του τσάρου και απαθανατίζουν ξένοιαστες ιδιωτικές στιγμές της αυτοκρατορικής οικογένειας, παιχνίδια στο χιόνι και ένα ταξίδι για κυνήγι.

 

 

25 a hunting trip with tsar nicholas ii c the science museum group collection 1537979756

 

 

Κυνηγετική εξόρμηση με τον τσάρο.

 

 

1 children of the russian imperial family playing at gatchina palace outside st petersburg 1915 c the science museum group collection 1537979690

 

 

Βαρκάδα στο ανάκτορο Gatchina έξω από την Αγία Πετρούπολη.

 

 

5 children of the russian imperial family playing at gatchina palace outside st petersburg 1915 c the science museum group collection 1537980127

 

Νεαρά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας στο ανάκτορο Gatchina.

 

Η έκθεση, η οποία διαρκεί μέχρι τις 24 Μαρτίου 2019, επικεντρώνεται επίσης στον Αλεξέι, το μοναδικό γιο του τσάρου και κληρονόμο του ρωσικού θρόνου. Ο Aλεξέι υπέφερε από αιμοφιλία Β, μια σπάνια πάθηση του αίματος η οποία μεταδόθηκε στους βασιλικούς οίκους της γηραιάς ηπείρου μέσω των απογόνων της βασίλισσας Βικτωρίας, η οποία ήταν γνωστή ως «η γιαγιά της Ευρώπης».

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος