Βασιλικοί Αρραβώνες

Εκατόν ογδόντα χρόνια βασιλικών αρραβώνων του οίκου των Windsor και των προκατόχων του μέσα από φωτογραφίες, από τη Βικτώρια και τον Αλβέρτο μέχρι τον Χάρι και τη Μέγκαν.

 

 

Royal Engagements History SS01

 

 

1839: H βασίλισσα Βικτώρια ήταν εκείνη που έκανε την πρόταση γάμου στον εξάδελφό της, πρίγκιπα Αλβέρτο.

 

 

 

Edward VII Engagement

 

 

                                                                            1862: Εδουάρδος Z' και βασίλισσα Αλεξάνδρα

 

 

 

George VI Mary

 

 

1891: Αλβέρτος, Δούκας του Κλάρενς και πριγκίπισσα Μαίρη του Τεκ. Λίγες μέρες πριν το γάμο του, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πέθανε έπειτα από ξαφνική ασθένεια.

 

 

George V Mary

 

1898: Γεώργιος E' και Μαίρη του Τεκ. Μετά το θάνατο του Δούκα του Κλάρενς η πρίγκίπισσα Μαίρη παντρεύτηκε τον μικρότερο αδελφό του και κατοπινό βασιλιά της Αγγλίας.

 

 

 George VI Queen Elizabeth

 

1923: Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ και λαίδη Ελίζαμπεθ Μπάους Λάιον. Ο Γεώργιος ανέβηκε στο θρόνο μετά την παραίτηση του αδελφού του Βασιλιά Εδουάρδου H'.

 

Royal Engagements History SS05

 

1947: Πρίγκιπας Φίλιππος και Βασίλισσα Ελισάβετ.

 

 

Royal Engagements History SS06

 

1960: Πριγκίπισσα Μαργαρίτα και Λόρδος Σνόουντον. Ο γάμος θα κατέληγε στο πρώτο πριγκιπικό διαζύγιο στην ιστορία των Windsor.

 

 

Royal Engagements History SS07

 

1973: Πριγκίπισσα Άννα και Captain Μαρκ Φίλιπς. Ένας ακόμη γάμος χωρίς ευτυχή κατάληξη...

 

 

Royal Engagements History SS08

 

1981¨Κάρολος και Νταϊάνα: " Είσαστε ερωτευμένοι;" ρώτησαν οι δημοσιογράφοι το ζευγάρι εκείνη την ημέρα. "Ναι φυσικά" απάντησε αμέσως η Νταϊάνα. "Ότιδήποτε και αν σημαίνει αυτό" πρόσθεσε αινιγματικά ο Κάρολος...

 

Royal Engagements History SS09

 

1986: Πρίγκιπας Ανδρέας και Σάρα Φέργκιουσον : Η διάλυση του γάμου τους το 1992 εν μέσω σκανδάλου, συνέβαλε στο να χαρακτηρίσει τη χρονιά η βασίλισσα Ελισσάβετ ως Annus Horribilis.

 

 

Royal Engagements History SS10

 

1999: Πρίγκιπας Εδουάρδος και Σόφι Ρις Τζόουνς.  Η βασίλισσα έχει διαίτερη αδυναμία στη νύφη της, κόμισσα του Γουέσεξ, καθώς ο γάμος της με τον Εδουάρδο είναι ο μόνος από αυτούς των παιδιών της που δεν οδηγήθηκε σε διαζύγιο.

 

 

Royal Engagements History SS11

 

2005: Κάρολος και Καμίλα. Ο γάμος τους δεν ήταν θρησκευτικός, άνοιξε όμως το δρόμο στον Χάρι ώστε να παντρευτεί υπό τη σκέπη της Εκκλησίας της Αγγλίας με μια διαζευγμένη γυναίκα.

 

 

Royal Engagements History SS13

 

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Το ζευγάρι επέλεξε την ίδια χρωματική παλέτα που είχαν διαλέξει οι γονείς του Γουίλιαμ για τους δικούς τους αρραβώνες, και φυσικά ο πρίγκιπας έδωσε στην αγαπημένη του το ίδιο δαχτυλίδι...

 

Royal Engagements History SS14

 

2017: Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. Όλοι  πλέον αναμένουν τον γάμο τους τον ερχόμενο Μάιο...

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος