La Mamounia: Το θρυλικό ξενοδοχείο του Μαρακές βγαίνει προς πώληση...

25292 la mamounia hotel 1935 morocco marrakech 98fc865dafe0 hprints com

 

Όλα ξεκίνησαν τον 12ο αιώνα με μια πράσινη όαση, προστατευμένη κάτω από τις προμαχώνες του Μαρακές. Έξι αιώνες αργότερα, ο πρίγκιπας Al Mamoun, ο οποίος έλαβε την όαση ως γαμήλιο δώρο από τον πατέρα του, έδωσε στους κήπους το όνομά του. Στην καρδιά αυτής της καταπράσινης όασης άνοιξε το 1923 τις πύλες του το ξενοδοχείο La Mamounia, προσφέροντας ένα εκλεπτυσμένο μείγμα Αραβικής και Ανδαλουσιανής αρχιτεκτονικής και στυλ Art Deco, πολυτέλεια, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ένα μοναδικό εξωτικό location με θέα στην οροσειρά του Άτλαντα, που προσέλκυσε μοναδικούς φιλοξενούμενους.

 

image029 1

 

Οι Henri Giraud, Franklin D. Roosevelt, Charles de Gaulle, & Winston Churchill διέμειναν το 1943 στο La Mamounia για τη σύνοδο της Καζαμπλάνκα.

 

 

la mamounia marrakech travelettes annika ziehen 22

 

Η είσοδος του ξενοδοχείου όπως ήταν τη δεκαετία του 40.

 

Στα συνειρμικά ανατολίτικων παραμυθιών δωμάτιά του έχουν φιλοξενηθεί μεγάλοι πολιτικοί, αστέρια του Χόλιγουντ, καλλιτέχνες, σχεδιαστές μόδας και λογοτέχνες: Ο Churchil και ο De Gaulle, o Charlie Chaplin, η Edith Piaf, ο Ray Charles, η Marguerite Yourcenar, ο George Orwell, ο Elton John, η Marlene Dietrich, ο Maurice Ravel, ο Yves Saint-Laurent, ο Paul McCartney ...

 

458

 

Ο Yves Saint Laurent υπήρξε τακτικός επισκέπτης πριν αποκτήσει το δικό του σπίτι στο Μαρόκο.

 

Ξεχωριστές προσωπικότητες που προσέθεσαν τη δική τους ιστορία στο Μύθο του πολυτελούς ξενοδοχείου. Αν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν, σίγουρα θα είχαν να πουν πολλά...

 

6837f7bb83ab9aea4bac67f9436e2219

 

Στο ξενοδοχείο- σύμβολο του cosmopolitan living γυρίστηκαν επίσης πολλές ταινίες ανάμεσα σε αυτές και «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

 

 

image001

 

Η είσοδος του ξενοδοχείου σήμερα

 

Σήμερα το θρυλικό ξενοδοχείο συμπεριλαμβάνεται πλέον στον επίσημο κατάλογο των δημόσιων επιχειρήσεων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν από το 2019 και μετά. Το υπουργείο Οικονομικών του Μαρόκου ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι θα προχωρήσει σε σειρά ιδιωτικοποιήσεων το 2019, με σκοπό να συγκεντρώσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 920 εκατομμύρια ευρώ).

 

 

image

 

Άποψη της πισίνας από ψηλά

 

image055

 

Η θέα προς την οροσειρά του Άτλαντα

 

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το πολυτελές ξενοδοχείο. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-Μ-ΠΕ.

 

la mamounia marrakech satc morroco hotel riad

 

 

u g P1J1LQ0

 

executive suite la mamounia 651ca6d787a7aa1

 

Η excutive suite του ξενοδοχείου

 

 

Το La Mamounia ανήκει σήμερα στην Εθνική Υπηρεσία Σιδηροδρόμων του Μαρόκου (ΟNCF).

Το ξενοδοχείο  είχε κλείσει  το 2006 προκειμένου να γίνουν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και τα έπιπλά του, σε στιλ Art Deco, πουλήθηκαν σε δημοπρασία. Άνοιξε ξανά τις πύλες του τρία χρόνια αργότερα ανακαινισμένο με την επιμέλεια του Jacques Garcia.Στα εγκαίνια του είχε παραβρεθεί τότε η αφρόκρεμα του Hollywood.

 

BeFunky collagelamamounia2

 

Jennifer Anniston, Sharon Stone, Gwyneth Paltrow & Salma Hayek στο πάρτι για τα εγκαίνια του ανακινισμένου ξενοδοχείου το 2009.

 

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Όσοι είχαν την τύχη να φιλοξενηθούν στις σουίτες του μιλούν για μια μοναδική εμπειρία και ένα μαγικό ταξίδι των αισθήσεων...

Μιχάλης Αργυρόπουλος

Πηγές: www.newyorksocialdiary.com, www.iefimerida.gr.

 

O μύθος του Charles Aznavour