Nikos Koulis exclusive

Ο Νίκος Κούλης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων της νέας γενιάς, με άκρως ανοδική πορεία και παγκόσμια αναγνώριση, από το 2006, που μας πρωτοσύστησε το brand του, μέχρι σήμερα, δημιούργησε μια νέα συλλογή με τίτλο Phaedra's Box, την οποία και μας παρουσιάζει αποκλειστικά στο Elena's Diary, μιας και είναι η πρώτη φορά που τα ιδιαίτερα αυτά κοσμήματα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Η συλλογή αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς στην πορεία του Νίκου Κούλη, καθώς αναδεικνύει τη λεπτομερή τεχνική του και την έμφαση που δίνει στην κίνηση των κοσμημάτων του. Με έμπνευση από βυζαντινά μοτίβα, η συλλογή εμπλουτίζεται με νέα κομμάτια, όπως το κολιέ με τις αλυσίδες και τα λευκά διαμάντια και το αντίστοιχο βραχιόλι, εξελίσσοντας το pattern με τις «χάντρες» χρυσού, που χαρακτηρίζει όλα τα κοσμήματα της Phaedra's Box. Τα συγκεκριμένα δύο, άκρως εντυπωσιακά, κομμάτια της συλλογής παρουσιάζονται αποκλειστικά στη flagship boutique, Nikos Koulis Jewels, στην Αθήνα, ως ξεχωριστά statement pieces του σχεδιαστή.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μπουτίκ, Nikos Koulis Jewels, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα και αποτελεί το δεύτερο κατάστημα του brand, αμέσως μετά την πρώτη μπουτίκ στη Μύκονο, που άνοιξε το καλοκαίρι του 2014. Σχεδιασμένη από το Stage Design Office, τους Σταύρο Παπαγιάννη & Γιώργο Κυριαζή, η μπουτίκ της Αθήνας υπερβαίνει τον εμπορικό χαρακτήρα ενός καταστήματος και θυμίζει περισσότερο ένα χώρο που προσομοιάζει με το boudoir μιας γυναίκας συνδυασμένο με το μυστήριο ενός αυστηρού ανδρικού lounge. Η διαλεκτική ανάμεσα στο αιώνιο παιχνίδι της γοητείας άνδρα και γυναίκας αντανακλάται σε όλα τα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία: σκούρα γκρι φανέλα στους τοίχους, ριγέ γκρίζα, μαύρα και πράσινα μάρμαρα, σκληρά μέταλλα, πατιναρισμένος μπρούτζος και μαύρο σίδερο, φόρμες από τσιμέντο συνυπάρχουν με deco καμπυλωτούς καθρέφτες, ατμοσφαιρικές απλίκες και βελούδινες επενδύσεις, αποπνέοντας την ιδιωτικότητα που απαιτεί η ιδιότυπη θέαση των κοσμημάτων Nikos Koulis.

Στην μπουτίκ μπορεί να βρει κανείς κοσμήματα από όλες τις συλλογές του σχεδιαστή. Τόσο τη συλλογή Phaedra's Βοx, που αναφέραμε παραπάνω, όσο και κομμάτια από τη συλλογή Echo, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση Fine Jewelry Baselworld 2014. Με έντονες αρχιτεκτονικές αναφορές, η συλλογή αυτή χαρακτηρίζεται από περίτεχνες πτυχώσεις. Ο Νίκος Κούλης χρησιμοποιεί χρυσό 18Κ και μονόχρωμα διαμάντια για να δημιουργήσει δυναμικά κομμάτια, που προκαλούν το ενδιαφέρον, αντανακλώντας την αυστηρή δομή, αλλά και την εξωστρέφεια της δεκαετίας του '60.

Κοσμήματα Nikos Koulis βρίσκονται σε κορυφαία καταστήματα και μπουτίκ σε 16 πόλεις του εξωτερικού, όπως το Bergdorf Goodman, στη Νέα Υόρκη, το Stanley Korshak, στο Ντάλας, το Matches, στο Λονδίνο, το Collette και το Montaigne Market, στο Παρίσι, το Alchemist, στο Μαϊάμι, το Tsum, στη Μόσχα και το Restir, στο Τόκιο. Κομμάτια και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται στις διεθνείς εκδόσεις κορυφαίων τίτλων όπως το Marie Claire, η Vogue, το Elle, το Harper's Bazaar και το W. Στις φαν του συγκαταλέγονται η Rihanna, που φόρεσε κοσμήματά του στη βράβευσή της στα American Music Awards, η Daphne Guiness και η Jennifer Lopez.

 

 

 

DSC 7799

DSC 7804

DSC 7810

Βραχιόλι, σκουλαρίκια και κολιέ από αλυσίδες και διαμάντια της συλλογής "Phaedra's Box".

 

boutique entrance detail

boutique general view

boutique interior - lounge

boutique interior -  boudoir

detail

vertical vitrine display by cement

vitrine diplay by cement

boutique exterior display by socrates socratous

Φωτογραφίες από το εσωτερικό της πρώτης flagship boutique Nikos Koulis Jewels στην Αθήνα και από την εικαστική εγκατάσταση στη βιτρίνα, έργο του καλλιτέχνη Σωκράτη Σωκράτους.

 

Echo collection βραχιόλι με Κ18 κίτρινο χρυσό και λευκά διαμάντια

Βραχιόλι με Κ18 κίτρινο χρυσό και λευκά διαμάντια από τη συλλογή "Echo".

Echo collection βραχιόλι με Κ18 μαύρο χρυσό και καφέ διαμάντια

Echo collection βραχιόλι με Κ18 μαύρο χρυσό και καφέ διαμάντια 2

Βραχιόλι με Κ18 μαύρο χρυσό και καφέ διαμάντια από τη συλλογή "Echo".

Echo collection βραχιόλι με Κ18 μαύρο χρυσό και λευκά διαμάντια

Βραχιόλι με Κ18 μαύρο χρυσό και λευκά διαμάντια από τη συλλογή "Echo".

Echo collection δαχτυλίδι με Κ18 κίτρινο χρυσό και λευκά διαμάντια

Δαχτυλίδι με K18 κίτρινο χρυσό και λευκά διαμάντια από τη συλλογή "Echo".

 

 

1460106 361154194021922 1882731285 n

Η Rihanna στα American Music Awards με δαχτυλίδια Nikos Koulis Jewels.

 

73227 332275690243106 632865005 n

H Jennifer Lopez σε φωτογράφηση της για το περιοδικό Cosmopolitan με δαχτυλίδι Nikos Koulis Jewels. 

 

Nikos Koulis boutiques: 

Αθήνα, Φιλικής Εταιρίας 15, Πλατεία Κολωνακίου 210-7233783

Μύκονος, Ν. Καλογερά 35, Χώρα 22890-28688

www.nikoskoulis.gr

www.facebook.com/nikoskoulisjewels

www.instagram.com/nikoskoulisjewels

 

130 χρόνια Bulgari
Solange Azagury-Partridge for Amazon