Φάκελος ''ραγάδες'' : Ένα δύσκολο και επίμονο πρόβλημα για δυνατούς λύτες

325262 7220

 

Οι ραγάδες είναι μία από τις πιο ανθεκτικές και συχνές βλάβες του δέρματος. Μετά από κύηση, αυξομείωση βάρους και με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζει μικρά χάσματα και ρήξεις - τις γνωστές ραγάδες.

Τα είδη ραγάδων


Υπάρχουν δύο κατηγορίες: οι πρώιμες (νέες), που συνήθως είναι πιο βαθιές, κοκκινωπού χρώματος και δεν έχουν συμπληρώσει έτος από την εμφάνισή τους, και οι παλαιές, συνήθως άχρωμες, περισσότερες, πιο φαρδιές και άνω του έτους. Υπάρχει περίπτωση να συνοδεύονται από τοπικό ερεθισμό με σημεία φλεγμονής ή πιο σοβαρά συμπτώματα, που περιπλέκουν την κατάσταση.

Η θεραπεία


Σκοπός της θεραπείας είναι να σταματήσει την εξέλιξη της βλάβης (νέες ραγάδες) και να ευαισθητοποιήσει τοπικά τα κύτταρα να ανασχηματίσουν το στρώμα που χάθηκε, παράγοντας κατά βάση κολλαγόνο και άλλα συστατικά της θεμέλιας ουσίας του δέρματος.
Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Καρυπίδης εφαρμόζει συνδυασμό των πλέον αποτελεσματικών και νέων μεθόδων, όπως:
- Carboxytherapy: Νεαροποιεί και επανασμιλεύει τις ραγάδες εκ των έσω, βελτιώνοντας τους μηχανισμούς επανόρθωσης.
- Ειδικά νήματα: Προάγουν την κολλαγονογένεση και σύσφιγξη.
- Ειδικά laser: Ευαισθητοποιούν την επαναδόμηση όλων των στοιβάδων δέρματος.
- Αυτόλογη και ετερόλογη μεσοθεραπεία: Τρέφει και εξασφαλίζει το σωστό μεταβολισμό τοπικά.
- Θεραπευτικός υπέρηχος: Προάγει τις διαδικασίες σύνθεσης νέου ιστού.
- Πλήθος άλλων μεθόδων που εγγυώνται σίγουρο αποτέλεσμα στις περιπτώσεις που ενδείκνυνται.


Τα πλεονεκτήματα


Η εξατομίκευση κάθε θεραπείας, ώστε κάθε ασθενής να έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεται και όχι ένα προκατασκευασμένο «μενού», ο επιστημονικά πιστοποιημένος συνδυασμός θεραπειών και όχι οι επικίνδυνες μονοθεραπείες-«θαύμα», που δυστυχώς διαφημίζονται συχνά, είναι μερικές μόνο από τις προϋποθέσεις που εγγυώνται ασφάλεια και αποτέλεσμα.


O Δρ. Καρυπίδης είναι ένας από τους πλέον έμπειρους στις ατραυματικές και νεότερες μεθόδους, έχοντας εξειδίκευση στις ΗΠΑ, πολυάριθμες εργασίες δημοσιευμένες στα πιο αξιόλογα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και πολυβραβευμένο κλινικό, ακαδημαϊκό και διδακτικό έργο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό, κ. Δημήτριο Καρυπίδη.


MD, MSc, PhD, FAACS,
FICS, FEBOPRAS
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Fb: @drkarypidis